Facebok Cukiernia Małgosia Instagram Cukiernia Małgosia
Cukiernia Małgosia | Radzymin, Warszawa | Sezon weselny 2018 – słodkie trendy!
Cukiernia łączy w sobie tradycję i nowoczesność. W swojej ofercie posiadamy ciasta, ciasteczka oraz torty na każdą okazję, które są autorskimi pomysłami p. Małgosi. W cukierni pomagają jej dorosłe już dzieci zaangażowane w rodzinną firmę.
22479
post-template-default,single,single-post,postid-22479,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Sezon weselny 2018 – słodkie trendy!

Sezon weselny 2018 – słodkie trendy!

Sezon weselny 2018 powoli dobiega końca. W tym roku stworzyliśmy wiele przepięknych tortów będących spełnieniem marzeniem naszych Par Młodych.
Przyjrzyjmy się największym słodkim trendom, które królowały w tym sezonie w Cukierni Małgosia!

 

 

Tort śmietanowy z fakturą oraz dekoracją kwiatową

Prostota, która zapiera dech
w piersi

Najpopularniejsze okazały się w tym roku torty wykończone śmietaną! Daliśmy im drugą szansę rezygnując z tradycyjnych szprycowanych wzorów i cukrowych róż. W tym roku pokochaliście nierówne przesmarowania śmietaną i dekoracje z żywych kwiatów lub sezonowych owoców. Takie torty świetnie odnalazły się  zarówno na eleganckich przyjęciach jak i weselach bliskich naturze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naked cake z dekoracją owocową

Naked cake, czyli …

Powrót do natury i minimalizm zostały jeszcze bardziej podkreślone tortami w stylu naked cake. W tym sezonie „nagie torty” podbiły serca wszystkich par, które chciały tego dnia złożyć pokłon naturze. Szyszki, kłosy, żywe kwiaty lub owoce – każda z tych dekoracji nadawała innego charakteru i podkreślała motyw przewodni wesela. Dla nas cukierników to wymagające torty, które nie tolerują żadnych potknięć – w końcu wszystko w nich widać!  Efekt ten działa jednak na wyobraźnię niejednego gościa odgadującego smak tortu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Drip cake z dekoracją owocową

A gdyby dodać czekoladę?

Nie potrafimy oprzeć się czekoladzie! Przynosi uśmiech, szczęście i zadowolenie – to potwierdzone naukowo! Tylko jak przemycić ją w torcie weselnym, aby apetycznie dopełniała całość? Kolejnym najczęściej wybieranym trendem był drip cake. Spływająca czekolada udekorowana świeżymi owocami lub kwiatami była spełnieniem marzeń niejednej pary. W tym sezonie dripcake’i były najczęściej łączone z „nagimi tortami” oraz bogatą dekoracją owocową. Idealne połączenie wszystkich technik i smakowitych propozycji ze świata cukiernictwa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradycyjny tort śmietanowy ze szprycowanymi wzorami

Elegancja 2018

Nie możemy odmówić miejsca tradycyjnym tortom śmietanowym ze szprycowanymi wzorami, które często pojawiały się na eleganckich przyjęciach weselnych. Częściej jednak niż z cukrowymi różami – łączyliśmy je z delikatnymi żywymi kwiatami lub bogatą dekoracją owocową. Ogromną popularnością cieszyły się dekoracje z użyciem jadalnych perełek. Białe torty obsypane perełkami różnej wielkości były w tym roku prawdziwym hitem eleganckich wesel. Bardzo klasyczne i delikatne w swym wyrazie nie przyćmiewały, a dopełniały charakteru przyjęcia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tort śmietanowy w motywie kolorystycznym i dekoracją kwiatową

Motyw przewodni – kolor

Kolorystyczny motyw przewodni można uchwycić przy doborze odpowiednich kwiatów, ale można też przy pomocy masy cukrowej lub śmietany nadać odpowiednią kolorystykę całemu tortowi! Kolorowe piętra w tym roku przeplataliśmy białymi lub tworzyliśmy efekt ombre zaczynając od dołu najciemniejszym kolorem i kończąc na górze najjaśniejszym. Przy tak widocznej dekoracji należało bardzo ostrożnie i delikatnie dobrać dodatki. Najczęściej w postaci delikatnych koronek, perełek lub niewielkiej punktowej dekoracji kwiatowej.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jesteśmy ciekawi jak będą kształtować się trendy na sezon 2019 i obiecujemy naszymi spostrzeżeniami podzielić się tuż przed jego rozpoczęciem 🙂
Przyszłe Pary Młode – do usłyszenia!